Nu lancerer vi Designbase i Sverige

maj 29, 2017
Rasmus_Brylle-1200x671.jpg

Med udgangspunkt i succesen på det danske marked, lancerer mediehuset Horisont Gruppen a/s til august 2017 et svensk søstermedie og online community til Designbase – det førende communitymedie for design- og interiørbranchen i Danmark.

2016 var et udpræget godt år for Designbase, med en vækst på annonceomsætning, afledt af flere hændelser, som 40% vækst i online trafik, fokus på nye journalistiske formater og succes med native advertising forretningsmodeller. Det har givet blod på tanden i Horisont Gruppen, som nu lancerer et tilsvarende designmedie til det svenske marked.

”Det er et tiltag i lige linje med vores strategi om at favne de brancher vi opererer i. Vi vil ud til flere og formidle mest muligt relevant stof til vores læsere. Nu er den rigtige konstellation opstået i Sverige, hvor vi både kan se et gedigent hul i markedet og har mødt stærke og interesserede partnere, som vi kan være sammen med om denne offensive satsning”, siger Rasmus Brylle, adm. dir. i Horisont Gruppen.

Stærke, svenske partnere

Designbase i Sverige er udviklet i samarbejde med svenske brancheforeninger for interiør og design, BID og PUFF, der tilsammen repræsenterer mere end 1.000 producenter, grossister og forhandlere inden for interiør, design og brugskunst. Her er man ikke i tvivl om, at branchen har brug for et produkt som Designbase.

 

3abaece”Der findes simpelthen ikke en platform på svensk som kan være med til at inspirere svenske indkøbere, butiksmedarbejdere og butiksejere inden for interiør og design. Vi ser frem til at vores medlemmer bliver serviceret bedre med et professionelt produkt, som giver mulighed for både at få og selv bidrage med nyt om trends, produkter og branchen”, siger Jan Johansson, bestyrelsesformand for BID – www.bidsverige.se.

 

 

Samskabelse på alle platforme
Som det er tilfældet for Horisont Gruppens dansksprogede medier, vil Designbase i Sverige være tilstede på samtlige online platforme og forfølge en samskabelsesmodel, hvor både redaktion og kommercielle partnere på lige fod bidrager med indhold. Udover sitet, online-communitiet designbase.se, udgives printmagasinet Designbase fire gang årligt på svensk.

 

Hans_Strandlodsvej_cropped”Designbase er nu et relevant tilbud til både svenske og danske leverandører af design og interiør, som allerede er etableret på det svenske marked eller påtænker at etablere sig. Dem er der mange af, for dansk design har en lang tradition og et godt renommé på det svenske marked, derfor giver det også god mening at tilbyde Designbases annoncører en svensk pendant”, siger Hans Snestrup, business manager for Designbase.

 

 

Medie- og kontaktinformation:
Hans Snestrup
T: +45 2896 1022
E: hs@horisontgruppen.dk

Designbase Danmark Medieinformation 2017
Designbase Sverige Medieinformation 2017

 

Fakta:

  • Designbase lanceres i Sverige medio august 2017 af Horisont Gruppen a/s ud fra en tværmediel model, hvor fire årlige printmagasiner og online medie- og community med ugentlige nyhedsbreve, udgør et samlet medieuniver
  • Mediet får adressen Designbase.se i Sverige
  • Magasinet Designbase, online medie- og communitet designbase.dk for design og interiørbranchen er det førende medie for interiør og design i Danmark, med en læserskare på 78 % af branchens virksomhedsejere og medarbejdere
  • Lancering i Sverige sker i samarbejde med to svenske foreninger: BID (Branschföreningen för interiör & design) og PUFF (Presentgrossisternas Företagare-Förening), som tilsammen repræsenterer mere end 1.000 producenter, grossister og forhandlere
  • Oplaget vil normalt være på ca. 5.000 eksemplarer som sendes direkte til forhandlere og producenter
  • Distributionssamarbejde med Stockholmmässan (FORMEX) – første nummer af printmagasinet udkommer til messen som åbner 23. august i et extra oplag på ca. 5.000
  • Designbase formidler nyt om produkter, branchenyheder, interviews, reportager, virksomhedscases og ekspertindlæg for at give læseren nye perspektiver, nyttig viden og faglig inspiration

 

Om Designbase
Designbase giver alle der arbejder professionelt med design- og interiørbranchen viden om trends og tendenser i detailhandlen, ledelse og produktorientering. Formålet er at give læseren inspiration og konkrete værktøjer til at kunne optimere sin forretning og tage de rigtige beslutninger, som gør virksomheden konkurrencedygtig.

Designbase har en veldefineret, koncentreret og fokuseret nichemålgruppe, som giver et ideelt annoncemiljø med høj læsetid og gemmeværdi. Der er højt kendskab og godt image i målgruppen. Designbase har en 96 år lang historie med start som et magasin til isenkrambranchen, ejet og udgivet af Isenkrambrancheforeningen. Horisont Gruppen overtog magasinet i 2007 og gav det sit nuværende navn.

 

Om Horisont Gruppen
Horisont Gruppen er en privatejet, uafhængig udgiver af nichemedier etableret i 1992. Porteføljen består i dag af medierne Installatør.dk, Designbase.dk, SCM.dk og CSR.dk. Det primære tilbud til markedet er at drive uafhængige online-communities og medier, der holder relevante, faglige dagsordner i live i et kontrolleret samarbejde med vores medlemmer og partnere. Horisont Gruppens medier når hver måned ud til mere end 100.000 personer gennem nyhedsbreve, onlinenyheder og printmagasiner.

 

For mere information, kontakt:

Rasmus Brylle, Adm. direktør og ansv. udgiver
Dir. +45 4088 882
E-mail: Rb@horisontgruppen.dk